x | 6 | 4 | |||
= | ⇒ 8 x = 6 y ⇒ y = | x | |||
y | 8 | 3 |
4 | ||
x + | x = 6 / * 3 | |
3 |
18 | ||
x = | ||
7 |
4 | 18 | 24 | ||||
y = | * | = | ||||
3 | 7 | 7 |
I AO I | I AC I | ||
= | |||
y | 6 |
I AO I | 6√2 | ||
= | |||
247 | 6 |
24 | 24√2 | |||
I AO I = √2* | = | |||
7 | 7 |
1 152 | 576 | 576 | ||||
a2 = I AO I2 − y2 = | − | = | ||||
49 | 49 | 49 |
24 | ||
a = | ||
7 |
24 | 32 | |||
b = 8 − a = 8 − | = | |||
7 | 7 |
1 024 | 576 | 448 | ||||
I OB I2 = | + | = | ||||
49 | 49 | 49 |
24√2 | ||
L = 8 + | + 8√7 | |
7 |
24 | 72 | |||
P = 0,5*6* | = | |||
7 | 7 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |