programowanie
Gauss:
Dziadek Mróz bardziej po 13:15 jak byś był to by było super bo mam laborki wtedy
18 mar 11:38
Dziadek Mróz:
No ok
18 mar 12:16
Gauss:
Zaraz wstawię to co muszę napisać
18 mar 13:25
Dziadek Mróz:
Ok
18 mar 13:31
Gauss:
W użyciu funkcji istotne są 3 aspekty:
−prototyp (deklaracja) funkcji
−wywołanie(użycie) funkcji
−definicja funkcji
pliki nagłówkowe
prototyp funkcji
MAIN
......wywołanie funkcji
.....
Return 0;
Definicja Funkcji
{ciało funkcji
}
Tego muszę użyć do napisania programu
iostream, iomanip
using namesapce std ;
void linia(void);
int main() {
cout << " \n " ;
linia () ;
cout << " \xDB imie i nazwisko \ xDB\n" ;
linia () ;
cin,getch () ;
return 0;
}
void linia(void)
{ int j ;
for ( j=1; j<=22; j++)
cout << " \xDB " ;
cout << "\n"
}
18 mar 13:38
Dziadek Mróz:
Ale co ma robić?
18 mar 13:41
Gauss:
Zaprojektuj funkcję pobierajacą znak z klawiatury
Użyj następnie tej funkcji w programie w który sam zaproponuje
Interfesj użytkownika (typu podaj znak, litere )
18 mar 13:41
Gauss:
To jest na ocenę help xD taką metodą jak u góry

dlatego to wstawiłem
18 mar 13:42
Gauss:
Jesteś ?
18 mar 13:44
Dziadek Mróz:
GG: 1431298
18 mar 13:45
Gauss:
z tego schematu żeby korzystało
pliki nagłówkowe
prototyp funkcji
MAIN
......wywołanie funkcji
.....
Return 0;
Definicja Funkcji
{ciało funkcji
}
18 mar 13:46
5-latek: To moze nie obrazaj
Gaussa tylko zmien nick
18 mar 13:46
Dziadek Mróz:
5−latek kto tu obraża? Może pomyliłeś tematy?
18 mar 13:47
Karpiu: #include <stdio.h>
#include <math.h>
#include <iostream>
int main ()
{
double a;
float wyn=1;
char klawisz;
printf("Wprowadz liczbe\n");
scanf("%d,&wyn");
printf("Czy to koniec wprowadzania? T/N\n");
do {
klawisz='N';
printf("Wprowadz kolejna liczbe\n");
scanf("%d",&a);
wyn=wyn+a;
}
while
(klawisz='T');
printf("Suma liczb wynosi:%d\n",wyn);
system("Pause");
return 0;
}
18 mar 13:50
Karpiu: będzie pasowało?
18 mar 13:51
5-latek: Dziedek
Gauss by wiedzial jak to rozwiazac
18 mar 13:53
5-latek: Ja niestety nie wiem dlatego mam nick
5−latek
18 mar 13:55
Karpiu: #include <iostream>
#include <cstdlib>
#include <iomanip>
using namespace std;
int main(int argc, char *argv[])
{
int a,b;
int c;
cout << "Program SUMA" << endl
<< "Program oblicza sume dwoch liczb."<< endl << endl;
cout << "a=";
cin >> a;
cout << "b=";
cin >> b;
c=a+b;
cout << endl << endl;
cout << a << "+" << b << "=" << c;
cout << "\n\n";
system("PAUSE");
return 0;
}
Albo taki
18 mar 13:59
Dziadek Mróz:
Karpiu, coś większego pokaż, to są płotki
18 mar 14:17
Dziadek Mróz:
5−latek, Gauss by wiedział jakby w poprzednim semestrze chociaż liznął podstawy. Teraz to już
po ptakach bo on się rozjeżdża na najprostszych rzeczach. To taki Hugo na początku, póki go
nie wziąłem za szmaty to by pisał tylko w czwartki po południu przez 30 minut.
18 mar 14:26
Karpiu: Ale 5−latkowi chodziło o Prawdziwego GAUSSA

a nie o tego tutaj na Forum !
18 mar 14:36
Karpiu: Carl Friedrich Gauss
18 mar 14:37
5-latek:
18 mar 14:43
Draghan: 5−latek ma humorek, jak widać.

Jak w końcu zrozumiałem, o co chodziło, to aż się
zaśmiałem.
18 mar 17:13