[liniowa zaleznosc]
dale b.: Cześć wszystkim

mam takie zadanko, którego po prostu nie wiem jak rozpocząć....
Zapisać, jak to możliwe, rozkład wektora p=n+w+z w postaci liniowej kombinacji wektorów
l',m',n' gdzie l'=n+w−2z
m'=n−w
n'=2w+3z
proszę o jakąś wskazówkę jak to zrobić
18 mar 08:53
J:
p = a1(n+w−2z) + a2(n−w) + a3(2w+3z) =
( a1 + a2)*n + (a1 −a2 + 2a3)*w + (−2a1 +3a3)*z
18 mar 09:18
dale b.: dziękuję bardzo!

a jak zrobić takie coś? bo szczerze mówiąc również nie mam zielonego pojęcia....
Dane są trzy punkty a,b,c ∊ R
n. Znaleźć punkt 0 spełniający warunek [a0
→]+2[b0
→]+3[c0
→]=
teta
18 mar 09:29