matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc
ann:
Punkt S = (4, −6) jest środkiem AB o końcach A = (3k, −10), B = (−7, k − 7). wynika z tego, że: A. k = 1 B. k = 3 C. k = 5 D. k = 7
18 mar 00:34
Qulka:
C bo 3k−7=8 oraz −10+k−7 = −12
18 mar 00:36