Zadanko zamknięte z maty
Kaśka: | | x+y | |
Wyrażenie |
| jest równe |
| | √x−√y | |
A)
√x+y B)
√x+
√y C)
√x−y D)
√x−
√y
Prosiłabym o pomoc w zadanku zamkniętym z matury
17 mar 22:07
Eta:
Czy w liczniku nie ma być : x−y ?
17 mar 22:13
Kaśka: tak mój bląd ma być x−y
PROSZE O POMOC
17 mar 22:19
januzaz: | x−y | | x−y | | √x+√y | | (x−y)(√x−√y) | |
| = |
| * |
| = |
| =(√x−√y) |
| √x−√y | | √x−√y | | √x+√y | | x−y | |
Żadna odp nie pasuje
17 mar 22:21
Eta:
| x−y | | √x+√y | | (x−y)(√x+√y) | |
| * |
| = |
| = √x+√y |
| √x−√y | | √x+√y | | x−y | |
17 mar 22:21
januzaz: znaczy odp D
17 mar 22:21
Eta:
B)
17 mar 22:22
5-latek: | x−y | | √x+√y | |
| * |
| = licz |
| √x−√y | | √x+√y | |
17 mar 22:23