matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
poproszę o rozwiązanie
xxx:
Liczby 3,x,y,24 są kolejnymi wyrazami ciągu geometrycznego.
17 mar 22:02
Benny:
a
4
=24 a
4
=a
1
*q
3
24=3*q
3
q
3
=8 q=2 x=6 y=12
17 mar 22:05