matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Bardzo proszę o szybką pomoc
Alicja:
Oblicz granicę
√
4n−3
−
√
2n + 10
17 mar 21:00
5-latek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/3419.html
17 mar 21:06
Janek191:
zastosuj wzór
a
2
− b
2
a − b =
, gdzie a =
√
4n − 3
, b =
√
2n + 10
a + b
17 mar 21:12