blad wzgledny
mm: Wyznaczyć błąd względny obliczenia wyrażenia z przy założeniu, że liczby x i y zostały
poprawnie zaokrąglone, x = 1.1 y = 2.3
jak to zrobić ?
17 mar 20:35
17 mar 20:43
mm:

nie rozumiem
17 mar 20:48
daras: to już twój problem
ja tez nie rozumiem wielu spraw
17 mar 20:49
mm: to idz na samosie, ja przyszedlem na forum matematyczne.
17 mar 20:55
mm: a)
| | (1,1)2 | |
z = |
| = 0,366666 |
| | 2,3 + 1 | |
Δz = |0,3 − 0,36| = 0,06
moglby ktos potwierdzic czy jest to dobrze zrobione?
17 mar 21:03
mm: .
17 mar 22:31
mn: bump
17 mar 23:00
daras: przyszedłeś i sobie pójdziesz a ja będę trwał dalej
18 mar 10:23