wyrażenia algebraicznr
fredzio : nie umiem


(−4 −x)(4+2x)=
(−2−2x)(−4+3x)=
(−6−3x)(−5−8x)=
muszę mieć rozpisane to

bo jutro będzie ciężko
29 lis 14:40
Squall: Witam

zrobię podpunkt a, a Ty spróbuj podobnie z kolejnymi

(−4−x)(4+2x)=−16−8x−4x−2x
2=−2x
2−12x−16
Całe zadanie polega na wymnożeniu wszystkich czynników przez siebie
29 lis 14:44
fredzio : (−2−2x)(−4+3x)=8−6x−8x−6x2=−62−14x−8
czy tak towygląda
29 lis 15:49
SmY: niezupelnie.
.. = 8−6x+8x−6x2 = −6x2+2x+8
29 lis 15:57
szóstkowy: c) 30+24x2
29 lis 16:05