matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
spr
Zyta:
Mam do sprawdzenia jedno zadanie chyba cos pomyliłam w rachunkach ? mam ciag geometryczny an= 5*2
2
−
n
obliczyc ilozraz q a1 = 10 a2= 4 q=4/10=2/5 cos jest zle
17 mar 18:12
Zyta:
ok już wiem...
17 mar 18:13
Benny:
a
2
=5
17 mar 18:14