równość funkcji, proszę o objaśnienie :)
ratata: Sprawdź, czy funkcje f oraz g są równe, jeśli:
c) f(x) = −2x
g(x) = −2
√x2
8.117
Wykaż, że funkcje f oraz g nie są równe, jeśli:
a) f(x) =
√x2
g(x) = (
√x)
2
17 mar 17:29
Braun:
Dwie funkcje są równe , wtedy i tylko wtedy , gdy mają równe dziedziny i dla każdego argumentu
x odpowiadające wartości obu funkcji są równe
=====================
17 mar 17:33
ratata: może ktoś wytłumaczyć te przykłady?
17 mar 17:36
Janek191:
8.117
a) Df = ℛ Dg = < 0, + ∞)
Odp. Nie
17 mar 17:59
ratata: przykład c ?
17 mar 18:26