wzory skróconego mnożenia
RM: Jak podnieść takie wyrażenie do sześcianu?
17 mar 17:21
RM: dzielone przez 2, przepraszam za błąd
17 mar 17:22
17 mar 17:25
5-latek: | | m2−m+8 | | (m2−m+8)3 | |
( |
| )3= |
| |
| | 2 | | 23 | |
Teraz bym sie nie bawil tylko (m
2−m+8)
3= (m
2−m+8)(m
2−m+8)(m
2−m+8)=pomnozyl to
Zobacz sobie tez na wzor (a+b+c)
2 i wyprowdz sobie go
Wtedy (a+b+c)
3= (a+b+c)
2*(a+b+c)
17 mar 17:29
5-latek: Dzien dobry
Milu
Pozdrawiam
Juz powoli dochodze do siebie po tym grypsku .
W czwartek juz do pracy
17 mar 17:31
Mila:
Grypka w tym roku uciążliwa, właśnie małżonek wykaraskał się, pewnie mnie też dopadnie.

Pozdrawiam.
17 mar 17:34
RM: Dziękuję.
17 mar 17:44