...
Phoebe Campbell: Odległość 2 os od siebie to 35 km.
Wyruszają w tym samym czasie, jedna z prędkością 16km/h, a druga 12.
Obliczyć ile km przebyła każda z os..
Obliczenia:
12a + 16a = 35
28a = 35
a = 1,25
1 −> 12 * 1,25 = 15 km
2 −> 16 * 1,25 = 20 km
Tak to się liczy?
17 mar 16:34
Janek191:

Lepiej t niż a.
17 mar 16:38
Odpowiedzi na debilne pytania: to zależy...
17 mar 16:39
Odpowiedzi na debilne pytania: bo oczywiście nie podałeś pełnej treści zadania
wiec trzeba by to olać, tak jak ty olałes nas
17 mar 16:39
Phoebe Campbell: Janek191 − ale co do sposobu jest ok?
Odpowiedzi na debilne pytania − wracaj grać w tibię...
17 mar 16:48
Metis: Obliczyć ile km przebyła każda z osób,do momentu spotkania?
17 mar 17:29
Phoebe Campbell: Tak
17 mar 17:33
Phoebe Campbell:
Cześć Qulka.
Widzę, że udzielasz się właśnie na forum.
Możesz mi powiedzieć czy w dobry sposób obliczyłem to zadanie?
Będę wdzięczny
17 mar 23:47