matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
suma ciagu nieskonczonego
Olo:
(0,5)
x
+ (0,5)
x
+
1
+ (0,5)
x
+
2
+ .... = 2
√
(0,5)
x
+2
to co zrobiłem: q = 0,5 czyli ciąg jest zbieżny
a1
S =
1−q
(0,5)
x
2
√
(0,5)
x
+2
=
0,5
√
(0,5)
x
+2
= (0,5)
x
(0,5)
x
+2 = (0,5)
x
2
(0,5)
x
+(0,5)
−
1 = (0,5)
x
2
x−1=x
2
x
2
−x+1=0 to jest prawidłowe rozwiązanie?
17 mar 15:13
J:
t
2
− t − 2 = 0 i warunek: t > 0
17 mar 15:16
J:
t =(0,5)
x
17 mar 15:17
Olo:
dzieki
17 mar 15:20
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick