stozek; pradopodobienstwo
Ewela1: zad1.:
rzucono dwiema kostkami do gry. Prawdopodobienstwo tego ze na kazdej kostce wypadnie liczba
oczek bedaca liczba pierwsza, jest rowne?
zad.2:
jezeli przekrój osiowy stozka jest trójkatem rownobocznym o boku 24, to objetosc stozka jest?
17 mar 13:37
17 mar 13:39
Ewela1: to zad 1
mam tak ale nie wiem czy dobrze:
Ω z dwiema kreskami nad =6razy 6
A z dwiema kreskami nad =3 razy 3 ⇒P(A)=9/36


?
czy zle to zapisalam
a drugiego to juz nie wiem
17 mar 13:40
J:
1) dobrze
17 mar 13:42
Ewela1: dzieki
17 mar 13:42
Ewela1: a w 2 wyjdzie 576 π pierwiastek z 3 ?
17 mar 13:46
a: ∊≥γγ
17 mar 15:06
J:
tak
17 mar 15:07
Jacek: 1) 1,2,3,5 − to chyba liczby pierwsze
17 mar 15:09
akka:
1 nie jest liczbą pierwszą !
17 mar 15:13
17 mar 15:14
Mila:
To pewnie zadania zamknięte.
Podaj proponowane odpowiedzi.
17 mar 16:06
Odpowiedzi na debilne pytania: A<B<C<D
szansa trafienia ok. 25 % po konsultacji z lewej i z prawej to ok. 67%
17 mar 16:12
Odpowiedzi na debilne pytania: btw. co ma prawdopodobieństwo do stożka
17 mar 16:36