tihu: Witam. Następujące pytanie. Mamy funkcje:
y = |0,5| x +3 | - 1|
Jak narysować jej wykres ?
22 paź 18:37
babe: Najpierw trzeba narysowac x+3, potem z tego wart bezwzglegna. Ten wykres opuscic o 1 w
dol, a potem powinowactwo o skali k=0,5. Ostatecznie w tego wykresu wart bezwzgl i
koniec. Wydaje mi sie ze byloby dobrze
22 paź 19:22
tihu: Super, dzięki serdeczne.
A czy mógłby mi ktoś powiedzieć, jak narysować taką funkcje, że:
| x +2 | dla x < -1
f(x) = -x dla x ≥ -1
Jak widać, jest to funkcja opisana układem równań. I nie za bardzo wiem jak się za nią
zabrać. Z góry dziękuję za pomoc.
22 paź 19:30
babe: Nie ma za co

narysuj Ix+2I normalnie i potem zaznacz tylko ten fragment dla x∈(-
∞; -1)
zrob tak samo dla -x, narysuj calosci i zaznacz tym kolorem tylko te częsc kiedy x∈ <-1;
+
∞)
22 paź 19:34
babe: Powinna Ci wyjsc taka jakby blyskawica

wykresy sie polacza
22 paź 19:40
tihu: Kurcze, jesteś świetna

Dzięki jeszcze raz
22 paź 19:43
babe: Powiedz to mojej nauczycielce od matmy

Spoko
22 paź 19:44