romb
Ewela1: zad1.:
W trójkacie ABC dane sa |<CAB|=50stopni, |<ABC|=80stopni. Punkt O jest srodkiem okregu
wpisanego w ten trójkat. Prosta AO przecina bok BC w punkcie D. Wynika stąd że:
a) |<ADC|=105 stopni
b)|<ADC|=75 stopni
c) |<ADC|=60 stopni
d) |<ADC|=40 stopni
zad.2
pole rombu jest rowne 25 √2 , a kąt ostry ma miare 45 stopni. długosc boku rombu jest rowna?
zad3:
liczba trzy razy mniejsza od liczby 9 do potęgi (−3/2) jest liczba?
17 mar 13:10
J:
| | 1 | | 3−3 | | 1 | | 1 | |
zad 3) x = |
| *9−3/2 = |
| = 3−4 = |
| = |
| |
| | 3 | | 3 | | 34 | | 81 | |
17 mar 13:19
J:
| | √2 | |
zad 2) P = a2sin450 ⇒ 25√2 = a2* |
| ⇔ a2 = 50 ⇔ a = √50 = 5√2 |
| | 2 | |
17 mar 13:23
Ewela1: a mi wyszlo w 3 zadaniu 3 do potęgi (−4) ..hm?
17 mar 13:24
J:
zad 1) to trójkąt równoramienny , α = 1800 − (500 + 250) = 105 ... odp: a)
17 mar 13:26
17 mar 13:27
pigor: ...,
zad.1. odp.
a) |∡ADC|= 180
o−25
o−50
o= 180
o−75
o=
105o,
zad.2. x
2sin45
o=25
√2 ⇒ x
2=25*2 i x>0 ⇒
x=5√2,
zad.3.
x=
13*9
−1,5=
13*3
−2*1.5=3
−1*3
−3= 3
−4= 9
−2=
181.
17 mar 13:31
J:
no ... to by się zgadzało
17 mar 13:32