naszkicuj wykres f(x)= |x|(x-2)
madzia: naszkicuj wykres f(x)= |x|(x−2) podaj jej zwf i miejsca zerowe
nie mam pojecia jak mam zaczac rysowac ten wykres
17 mar 12:12
ICSP: dla x ≥ 0 rysujesz x(x−2)
dla x ≤ 0 rysujesz −x(x−2)
17 mar 12:13
J:
złaożenie: x ≠ 2
| | x | |
dla: x ≥ 0 ( i x ≠ 2) .. f(x) = |
| |
| | x−2 | |
| | x | |
dla x < 0 .. .f(x) = − |
| |
| | x−2 | |
17 mar 12:13
5-latek: A jak zapiszsesz ta funkcje tak f(x)= |x|* (x−2) to widzisz lepiej ?
17 mar 12:14
5-latek: J
17 mar 12:16
J:
masz rację

...czas na kawę
17 mar 12:17
5-latek:

To jest wykres tej funkcji wiec odczytaj z niego zbior wartosci i miejsca zerowe
17 mar 12:19
5-latek: Ten post 12:14 to byl do autorki (madzi
17 mar 12:20
J:
jak to rysujesz ... mnie wyskakuje bład po wpisaniu wzoru funkcji
17 mar 12:21
madzia: dobra taki tez wykres mi wyszedl na kartce, mz to 0 i 2 i zwf (−∞ +∞) tak?
17 mar 12:22
5-latek: A moze w kratce jeszcze raz piszsesz= ?
Wpisz samo |x|(x−2)
17 mar 12:24
J:
wyskakuje błąd ... " więcej niż jedna zmienna"
17 mar 12:25
5-latek: czasami u mnie tez tak wariuje . Moze pozniej sprobuj narysowac
17 mar 12:28
madzia: a wracajac to zbior wartosci funkcji to poprostu (−
∞ +
∞)?
17 mar 12:30
J:

teraz się udało ... inny przykład
17 mar 12:31
5-latek: Tak czyli ZWf=ℛ
17 mar 12:32