ostroslup
patryk 99: podstawa ostroslupa jest trojkat rownoboczny o boku 3.spodek wysokosci ostroslupa jest jednym z
wierzcholkow podstawy .sciana boczna ,ktora nie zawira wysokosci ostroslupa jest nachylona do
plaszczyzny pod katem 45.obilcz a) wysokosc ostroslupa b) objetosc ostroslupa c)pole
powierzchni calkowitej ostroslupa d)sume dlugosci wszystkich krawedzi ostroslupa
17 mar 10:17
Qulka:
a) H=3√3/2
b) V=9√3/4•√3/2 =27/8
17 mar 10:35
Qulka:

c) 9
√3/2+9
√3/4+9
√6/4 = 27
√3/4+9
√6/4
d)9+3
√3/2+3
√7
17 mar 10:40
patryk 99: tak mi wyszla ale myslalem ze cos zle .dzieki
17 mar 10:43