matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
Zanka:
x do potęgi 3 −2x do potęgi 2 −8x+16=0
17 mar 10:08
Zanka:
Prosze o szybką pomoc
17 mar 10:10
J:
⇔ x
2
(x−2) − 8(x−2) = 0 ⇔ (x +
√
8
)(x−
√
8
)(x−2) = 0 .. i dokończ
17 mar 10:10