promien
udo: Promień
hej. Jaki jest wzór na promien okręgu?
29 lis 14:14
R.W.16l: | | P | |
z wzoru na pole koła −> r=√ |
| |
| | π | |
| | Obw | |
z wzoru na obwód okręgu −> r= |
| |
| | 2π | |
29 lis 14:19
udo: dzieki

ale to w takim razie jaki jest wzor na pole i obwód okręgu? nobo musze chyba wpisac
wynik jaki mi wyszedł ze wzoru na pole w miejsce litery P, natomiast wynik ze wzoru na obw, w
miejce obw....
29 lis 14:22
udo: Czasem to nie było π*r2 − to jest chyba na obw. tak? nie pamietam juz tego a jest mi teraz
potrzebne...
29 lis 14:24
udo: Pomoze mi ktoś ?
29 lis 14:31
6yt5er6t:

αβγδπΔΩ∞≥≤∊⊂∫←→⇒⇔∑≈≠♂
29 lis 14:40
udo: ponawiam
29 lis 14:56
Godzio: Po=πr2
obw = 2πr
29 lis 15:10