wyznacz obraz zbioru A i przeciwobraz zbioru B poprzez funkcję f
Hyzio: wyznacz obraz zbioru A i przeciwobraz zbioru B poprzez funkcję f jeśli A = (−1,1), B=[−5,0),
f(x)= −(x−1)+4
17 mar 00:36
Qulka: a ta funkcja tak naprawdę jak wygląda
17 mar 00:37
Qulka:

f(A)= (−16,0)
f
−1(B)=[1−
4√5 ; 1+
4√5] \ {1}
17 mar 00:42
5-latek:

ja zapisalem y=−(x−1)+4
Obraz to (3,5)
Przeciwobraz (4,8>
Tro cos mi sie to nie podoba
17 mar 00:45
Qulka: to ma do wyboru

ale −x+1+4 =−x+5

a ten plusik jest jakby tam potęga miała być, ale mu
nie wyszła bo nawiasu nie wstawił
17 mar 00:48
5-latek: Pewnie bedzie ten Twoj

Ciesze sie ze udalo mi sie dobrze wyznaczyc
17 mar 00:51
Qulka: oprócz tego że prosta powinna być o 1 wyżej

to na Twoim obrazku przeciwobraz to (4;9>
17 mar 00:53
5-latek: Wlasnie teraz zauwazylem ze na osi y ma byc +5 . dziekuje za poprawe
17 mar 00:55