matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
monotonicznos
a2asd:
Zbadaj monotonicznosc ciagu a) an = 1−n² b) an = n²/n+1 c) an = n²−2n d) an = n²−1/n Prosze o pomoc
16 mar 23:00
qqaazzxx:
Od a
n+1
odejmij a
n
jak wychodzi dodatnie to rosnący jak ujemne to malejący jak 0 to stały
16 mar 23:02