matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wskaż funkcję kwadratową
KaFka:
Wskaż funkcję kwadratową, której zbiorem wartości jest przedział<−2, +∞) A. y= −2x
2
+ 2 B. y= −(x + 1)
2
− 2 C. y= 2 (x − 1)
2
+ 2 D. y= (x + 1)
2
− 2
29 lis 14:13
M:
13 paź 11:14
:
D. y= (x + 1)
2
− 2
13 paź 12:53