matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granice
ola:
x
lim x→ −
∞
arcctg
√
x
2
+1
29 lis 14:12
student:
x
x
lim
x→−
∞
arcctg
=lim
x→−
∞
arcctg
=
√
x
2
(1+1/x
2
)
x
√
(1+1/x
2
)
1
π
lim
x→−
∞
arcctg
= arcctg(1)=
√
(1+1/x
2
)
4
jesli potwierdzi to ktoś bardziej ogarnięty
29 lis 15:00
ola:
dzieki
29 lis 15:59