Rozwiąż równanie: ||x-1|-|3-x||=2
Reqe: Rozwiąż równanie: ||x−1|−|3−x||=2
głownie mi chodzi o sposób rozwiązywania takich zadań
16 mar 20:30
Metis: ||x−1|−|3−x||=2
|x−1|−|3−x|=2 v ||x−1|−|3−x||=−2
I przedziałami.
16 mar 20:32
Metis: #Poprawiam
|x−1|−|3−x|=2 v |x−1|−|3−x|=−2
I przedziałami.
16 mar 20:32
16 mar 20:33
Reqe: wychodzi mi:
dla przedziału x∊(−∞;1)
x=1 v x=3
dla przedziału x∊(1;3)
x=1 v x=3
dla przedziału x∊(3;∞)
x=3
Czy to jest poprawne?
16 mar 20:46
Metis: Pokaz jak liczysz
16 mar 21:10