matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Analiza matematyczna
Anka:
witam, czy moze mi ktos przypomnieć i wyliczyć po kolei jak sie badało przebieg zmienności funkcji i rysowanie wykresu? Przykładowe zadania :
x
f(x)=
x
2
+4
x+1
f(x)=
x
2
−2x
f(x)=
(x+1)
2
16 mar 20:05