Trygonometria
Gniewna Dama: Jeśli 0° < α < 90°, to wyrażenie ( sinα−1)(sinα+1) jest równe:
a)cos2α,
b)1−cos2α,
c)1−sin2α,
d)−cos2α.
16 mar 20:00
Gniewna Dama: Przypomnę się
16 mar 22:41
Benny: (a−b)(a+b)=a2−b2
16 mar 22:44
qqaazzxx: Sin2a−1=−cos2a
16 mar 22:46
5-latek: a cosinus w 1 cwiartce jest jaki ?
16 mar 22:47
qqaazzxx: Jest dodatni ale wyrażenie już nie bo masz sin2a−1=sin2a−(sin2a+cos2a)=−cos2a
16 mar 22:50
MATMATYKATODLAMNIELIRYKA:

SINA=90−50=40*
Odpowiedż B
16 mar 22:50
qqaazzxx: Eee chyba nie matematykatodlamnieliryka
16 mar 22:52
Gniewna Dama: dodatni?
16 mar 22:59
ICSP: (sinx − 1)(sinx + 1) = −(1 − sinx)(1 + sinx) = − (1 − sin2x) = −cos2x
D)
16 mar 23:03