matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja wymierna
dispi:
(x
2
+5x+6)(x
2
−5x+6)
Dane są funkcje f(x)=x
2
+q i g(x)=
. Wykresy
x
4
−13x
2
+36
nie mają punktów wspólnych dla i trzeba wyznaczyć q. widzimy że g(x)=1 trzeba zrobić równianie x
2
+q≠1 ? Proszę o wskazówke
16 mar 19:31