logarytmy
Wojtek: Czy byłby ktoś na tyle miły, żeby mi to sprawdzić?

Bo wyjść ma liczba..
| 1 | | 1 | | 1 | |
| + |
| + |
| = |
| log23√6 | | log3√6 | | log36 | |
Zmieniam podstawę logarytmu w pierwszym i wychodzi:
| | log3 2 | | 1 | | 1 | |
= |
| + |
| + |
| = |
| | log3√6 | | log3√6 | | log36 | |
Zmieniam pierwiastki na potęgi, a mianownik z potęgi idzie do licznika:
| | 3 log3 2 | | 2 | | 1 | | 3log32 + 3 | |
= |
| + |
| + |
| = |
| = |
| | log3 6 | | log3 6 | | log36 | | log36 | |
Zamieniam 3 na log
327, dwójkę przerzucam na koniec logarytmu zatem 2
3=8 i wszystko mnożę,

?