matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
walec
ola:
pole przekroju osiowego walca jest równa 8. pole powierzchni bocznej tego walca jest równe? wyszło mi 8 pi czy dobrze
16 mar 18:41
kleszcz:
P
P
O
=2r*H 8=2r*H/:2 4=r*H P
B
=2πrh P
B
=2π*4 P
B
=8π dobrze masz.
16 mar 19:50