matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jaką ma wartość wyrażenie U{p{6} p{3}}{p{2} 1}?
pierwszak:
√
6
+
√
3
Jaką ma wartość wyrażenie
?
√
2
+1
29 lis 13:37
R.W.16l:
√
6
+
√
3
(
√
6
+
√
3
)(
√
2
−1)
=
=
√
12
+
√
6
−
√
6
−
√
3
=
√
2
+1
1
= 2
√
3
−
√
3
=
√
3
29 lis 13:48
pierwszak:
wielkie dzięki
29 lis 13:56