matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
Magda :
Oblicz sumę wszystkich liczb dwucyfrowych podzielnych przez 8 lub 11.
16 mar 18:23
Magda :
Pomoże ktoś?
16 mar 18:39
pigor:
..., S
9
=
9
2
(11+99)=
9
2
*110= 9*55= 450+45=
495
. ...
16 mar 18:57