matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ile?
Wojtinio:
Ile to jest? 9 − 3 do potęgi 8/4? 9−3
8
/4
16 mar 18:17
Dziadek Mróz:
9 − 3
8/4
= 9 −
4
√
3
8
= 9 −
4
√
(3
2
)
4
= 9 − 9 = 0
16 mar 18:22
Wojtinio:
Dzięki
16 mar 18:34