matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyrażenia algebraiczne
tyu:
(4−2
√
2
)
3
= 64 − 3*16*2
√
2
+3*4*8−(
√
2
)
3
= 64−96
√
2
+96−16
√
2
= 160−108
√
2
wg wolframalpha wynik to 160−112
√
2
Czy ktoś mi wskaże mój błąd ?
16 mar 17:23
Janek191:
− 96
√
2
− 16
√
2
= − 112
√
2
16 mar 17:25
tyu:
Dzięki
16 mar 17:26