matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie i nierówność
Justyna:
5−(x−3)(x+3)=(x+4)
2
−3x (x−4)
2
+(x−4)(x+2)≥0
16 mar 16:56
Janek191:
5 − ( x
2
− 9) = x
2
+ 8 x + 16 − 3 x 5 − x
2
+ 9 = x
2
+ 5 x + 16 2 x
2
+ 5 x + 2 = 0 Δ = 25 − 4*2*2 = 9 itd.
16 mar 17:12