zdarzenia
zadanie:
Urna zawiera n kul białych i n czerwonych. Dwie kule są wybrane jednocześnie z urny.
Chcialbym okreslic przestrzen probabilistyczna tego doswiadczenia, czyli (Ω, Φ, P).
(tylko dla kul rozroznialnych)
Przestrzen zdarzen elementarnych, czyli Ω :
Ω={ω: ω={x1, x2}, x1, x2∈{b1,b2, ...,bn, c1, c2, ...,cn}, x1≠x2}
Teraz Φ, czyli przestrzen zdarzen losowych (podzbiory zbioru Ω)
Φ={∅, Ω, a dalej?...} no i co z P?
16 mar 14:36
zadanie: ?
16 mar 15:23
zadanie: ?
17 mar 13:09
zadanie: ?
18 mar 00:35
Qulka: Φ={∅, Ω, ω
b, ω
c, ω
bc}
gdzie ω
b={x1, x2}, x1, x2∈{b1,b2, ...,bn}, x1≠x2}
ω
c={x1, x2}, x1, x2∈{c1, c2, ...,cn}, x1≠x2}
ω
bc={x1, x2}, x1∈{b1,b2, ...,bn} ⋀ x2 ∈{c1, c2, ...,cn}
P(∅)=0
P(Ω)=1
P(ω
bc)=n
2
18 mar 00:47
Qulka: | | | |
zapomniałam wszystkie podzielić przez | |
| | |
18 mar 00:58
zadanie: dziekuje
18 mar 07:52