trapez
ONA. : zad:
punkty A=(2,0), B=(8,3), C=(7,4) sa kolejnymi wierzcholkami trapezu rownoramiennego o
podstawach AB i CD. wyznacz wspolrzedne wierzcholka D tego trapezu.
16 mar 11:53
J:
co proponujesz ?
16 mar 12:00
5-latek: Proponuje zrobic najpierw rysunek
16 mar 12:01
Janek191:
Np.
Symetralna boku AB

D symetryczny do C względem wyznaczonej prostej .
16 mar 12:06
5-latek: Janek ja mysle ze to chyba jest jakis duch

Nie odzywa sie w ogole
16 mar 12:18
Janek191:
Pewnie ją nauczyciel{ ka ] nakrył[a ]
16 mar 12:30
Qulka:

D(1,1)
16 mar 13:05
Janek191:
@Qulka
To miał być trapez równoramienny, a nie równoległobok
16 mar 13:14
Qulka: co ja Ci zrobię że się tak ułożył

podstawy mają być równoległe..są
ramiona równe ..są
a że każdy równoległobok jest trapezem nie widzę konfliktu

a od pierwiastków w analitycznej odwykłam w obecnej dobie
16 mar 13:40
Qulka:
16 mar 13:44
Janek191:
Trapez równoramienny ma oś symetrii
16 mar 13:50
Qulka: D' (1,8 ; 1,4)
16 mar 13:52
Qulka: ze mną jak z dzieckiem

za rączkę i do knajpy

różowe D (1,8 ; 1,4)
i to jest trapez równoramienny ( z definicji symetrii)
16 mar 13:55
Janek191:
Fajnie
16 mar 13:58