funkcja
ONA. : Dana jest funkcja f okreslona wzorem
| | ⎧ | x²−9 dla x∈(−∞,2) | |
| f(x) = | ⎨ | x+6 dla x∈<2,10> |
|
| | ⎩ | x−7 dla x∈(10, +∞) | |
miejscem zerowym tej funkcji jest liczba:
a)−3
b) −6
c) 3
d) 7
obliczenia mile widziane
16 mar 11:45
Janek191:
− 3
bo f( − 3) = ( − 3)2 − 9 = 9 − 9 = 0 i − 3 ∊ ( − ∞ , 2)
16 mar 11:49
J: ∊
a) −3 , bo: (−3)2 − 9 = 0 i x = − 3 należy do: (−∞,2)
16 mar 11:50
5-latek: Witam Panow
ONA Ale czy to problem narysowac ta funkcje?
16 mar 11:58
J:
Cześć
16 mar 11:58