.
Paan: Jak narysować wykres funkcji f(x)=sin(2x+PI)?
15 mar 23:14
5-latek: 1. narysuj wykres y=sinx
2.Narysyj wykres y=sin2x
3. wykres funkcji y=sin2x przesun w lewo o pi
15 mar 23:17
Qulka:
15 mar 23:17
15 mar 23:19
prosta: 1. y=sinx
2. y=sin2x
| | π | | π | |
3. y=sin2(x+ |
| )=sin(2x+π) przesunięcie o |
| w lewo |
| | 2 | | 2 | |
15 mar 23:22
Paan: Dziękuję
15 mar 23:25
5-latek: czyli przedobrzylem
15 mar 23:25
Paan: Człowiek uczy się całe życie
15 mar 23:26
5-latek: Wiem
15 mar 23:28
Mila:

Możesz też tak:
1)
y=sin(x)⇒T
[−π,0]⇒
2)
g(x)=sin(x+π)⇒Powinowactwo ( "zagęszczenie" ) wykresu⇒
f(x)=sin(2x+π)
15 mar 23:53