Z góry dziękuje i liczę na pomoc!
I chciałbym
się dowiedzieć jak to zrobić, a gdzie indziej mógłbym zapyta co i jak, jak nie tu
| 3 | ||
y = | x − 9 | |
| 2 |
| 3 | ||
0 = | x − 9 | |
| 2 |
| 3 | 2 | |||
9 = | x / * | |||
| 2 | 3 |
Ty chyba sobie zarty stoisz z nas
Uczen liceum nie wie jak narysowac wykres funkcji liniowej ?
To co robiles w podstawowce i w gimnazjum
Patrz na rysunek i zobacz ze punkt przeciecia z soia OX ma wspolrzedne (x,0) wiec do wzoru
funkcjy y=1,5x−9 wstaw za y=0 i wylicz x
Punkt przeciecia sie z osia OYma wspolrzedne (0,y) wiec wstaw do wzoru funkcji za x=0 i
wylicz y Masz dwa punkty (robisz wykres
Zrob to najoierw i narysuj wykres tej funkcji
Dzięki za pomoc!
A(0,−9) B(6,0)
obwód 6+9+√36+81
OC= 54/√117