matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Potęgi i logarytmy
Igotya:
1. log
6
√
6
2. log
3
1 3. log
0
,
5
4 4. log
0
,
4
2,5
15 mar 22:15
Janek191:
1
log
6
√
6
=
bo 6
1
2
=
√
6
2
log
3
1 = 0 bo 3
0
= 1
1
log
0,5
4 = − 2 bo (
)
−2
− 2
2
= 4
2
15 mar 22:18
Benny:
1) 6
x
=6
1/2
x=1/2
1
log
6
√
6
=
2
3
x
=3
0
x=0 log
3
1=0
1
1
3)(
)
x
=(
)
−2
2
2
x=−2 log
0,5
4=−2
2
2
(
)
x
=(
)
−1
5
5
x=−1 log
0,4
2,5=−1
15 mar 22:19
Janek191:
5
2
5
log
0,4
2,5 = log
2
5
= − 1 , bo (
)
−1
=
2
5
2
15 mar 22:20