matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Działania na potęgach.
Agata:
1.
3
√
7
*
√
7
2. 27
9
15 mar 21:57
Janek191:
1)
3
√
7
*
√
7
= 7
1
3
* 7
1
2
= 7
5
6
15 mar 22:01
Janek191:
27
9
= (3
3
)
9
= 3
27
15 mar 22:02