Kombi
Polityk: Rzucając dziesięć razy kostką do gry otrzymaliśmy trzy szóstki. Jakie jest prawdopodobieństwo
tego, że w pierwszym rzucie otrzymaliśmy szóstkę?
15 mar 20:46
Mila:
Napisz odpowiedź, będę liczyć.
15 mar 20:52
Mila:
A− W 10 rzutach kostką otrzymano 3 szóstki.
W pierwszym rzucie otrzymano szóstkę,
(6,||X,6,6,X,X,X,X,X,X) jedno ze zdarzeń sprzyjajacych
| | 36*57 | | 3 | |
P(B/A)= |
| = |
| |
| | 58*3*8 | | 10 | |
15 mar 21:31
Jacek: | | P(A∩B) | |
Jedno co bym dodał, to, że P(B/A)= |
| , a że P(A∩B)=P(B) to mamy podstawione |B| do |
| | P(A) | |
obliczenia P(B/A)
15 mar 22:30