Prawdopodobieństwo
Maja: Rozważmy dwu−krotny rzut sześcienną kostką do gry.
Oblicz prawdopodobieństwo:
a)Zdarzenia polegającego na wyrzuceniu parzystych liczb oczek
b)wyrzuceniu sumy liczby oczek większych niż 10
c)zdarzeniu polegającego na wyrzuceniu za każdym razem tej samej liczby oczek
Bardzo proszę o pomoc
a) zrobiłam sama ,a na resztę nie mam pomysłu:
2,2 2,4 2,6
4,2 4,4 4,6
6,2 6,4 6,6
15 mar 20:37
Janek191:
I Ω I = 6
2 = 36
a) I A I = 9
=====================
b)
B = { ( 5,6),(6,5),( 6,6)}
I B I = 3
======================
15 mar 20:42
Janek191:
c) C = { ( 1,1),(2,2),(3,3),(4,4),(5,5),(6,6)}
I C I = ....
P( C ) = ...
15 mar 20:43
Maja: dziękuje
15 mar 21:03