..
Marta: Zamień sumę (różnicę) na kwadrat sumy (różnicy) dwóch wyrazów:
1/2x2 + 4x + 8
Jak to zamienić?
29 lis 12:49
29 lis 13:06
yog-sothoth: (√2x2+2√2)
29 lis 13:12
R.W.16l: | | x | | x2 | | x2 | |
( |
| +2)(x+4) = |
| +2x+2x+8 = |
| +4x+8 czyli wynik wyjściowy |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
29 lis 13:13
R.W.16l: a fakt, źle przeczytałem...
29 lis 13:14
yog-sothoth: To do kwadratu co napisałem−ogólnie pisze się, że a2=coś tam
2ab=coś tam
b2=coś tam
I rozwiązuje się−jak się wszystko zgadza, to się rozkłada na kwadrat sumy.
29 lis 13:14
Marta: Dziękuje za pomoc

**
29 lis 13:26