matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomóżcie, tam w ułamku jest 1/6
mimi:
Wyznacz największa wartość funkcji określonej wzorem f(x) =
1
6
(1+3cos
2
x).
15 mar 17:30
Eta:
0≤ cos
2
x≤1 /*3 0≤3cos
2
x≤3 / +1 1≤1+3cos
2
x≤4 /: 6
1
1
2
≤
(1+3cos
2
x)≤
6
6
3
1
2
ZW=<
,
>
6
3
to y
max
= ....
15 mar 17:36