Dzięki z góry, pozdrawiam.
Dzięki
czekaj chwile
Czekam Godzio
Wiecie, jako, że chodzę do 4 klasy technikum to tam z matmą nie mam problemów większych (jestem
na elektronice) Heh ale powaga człowieka nie było w budzie 2 tygodnie i kurcze troche ciężko
Próbowałem coś porobić i co nie co mi wychodzi ale czekam na wasze propozycje rozwiązań
Dzięki wielkie ! Pozdrawiam cieplutko
1o
a=8
| a√3 | ||
h= | =4√3
| |
| 2 |
| a√3 | ||
h= | =3√3
| |
| 2 |
cosα=0,8
| 2 | 2 | a√3 | 2 | 3√3 | ||||||
x= | h= | * | = | * | =√3
| |||||
| 3 | 3 | 2 | 3 | 2 |
| H | ||
cosα= | ||
| b |
| 25 | 5√3 | |||
3+0,64b2=b2 => 3=0,36b2 => b2= | => b= | |||
| 3 | 3 |
| 5√3 | 4 | 4√3 | ||||
H= | * | = | ||||
| 3 | 5 | 3 |
| 1 | 3√3 | |||
h2+( | * | )2=H2
| ||
| 3 | 2 |
| 3 | 16 | |||
h2+ | = | |||
| 4 | 3 |
| 55 | ||
h2= | ||
| 12 |
| √165 | ||
h= | ||
| 6 |
| 9√3 |
| 9√3 | 3√165 | 9√3+3√165 | |||||||||||||||
Pc= | +3* | = | + | = | |||||||||||||||
| 4 | 2 | 4 | 4 | 4 |
pokłony stary jesteś ziomem
podziękówa