matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja linowa
help:
3√3 − 8
Dana jest funkcja linowa f(x)=−2x+3√3. Zatem f
jest równe? proszę o pomoc
2
15 mar 11:25
Janek191:
f(x) = − 2x + 3
√
3
więc
3
√
3
− 8
3
√
3
− 8
f(
) = − 2*(
) + 3
√
3
= − 3
√
3
+ 8 + 3
√
3
= 8
2
2
15 mar 11:52