matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Takie tam:
Rozwiąż równanie / nierówność a) (3−
√
3
) (3x+
√
3
) = 0 b) 3x = 2 +
√
5
+ x
√
5
c) 3
√
2
− x > 1 + 2
√
2
Proszę o pomoc
15 mar 10:47
Janek191:
b) 3 x = 2 +
√
5
+ x
√
5
3 x − x
√
5
= 2 +
√
5
x*( 3 −
√
5
} = 2 +
√
5
2 +
√
5
x =
3 −
√
5
15 mar 12:17